Inchirierea terenurilor pentru parcuri fotovoltaice – o noua oportunitate pentru proprietarii de terenuri

În ultimii doi ani, companiile de energie regenerabilă din întreaga țară au luat măsuri active pentru a crește cantitatea de resurse de energie regenerabilă desfășurată prin energia solară.

Proiectele din România variază de la mici instalații solare pe acoperiș la mari parcuri eoliene care se întind pe zeci de hectare (1ha -10.000 de metri pătrați). Aceste proiecte, care sunt cunoscute sub numele de parcuri fotovoltaice, sunt construite pe cinci până la cincizeci de hectare de teren și ajută la completarea cu energie electrica regenerabilă a sistemului energetic.

Sunt șanse ca, dacă dețineți o bucată de teren potrivit, cel puțin o companie de energie regenerabilă să vă fi contactat pentru a discuta despre închirierea terenului dumneavoastră pentru unul dintre proiectele lor. În timp ce zeci de proprietari de terenuri au explorat această oportunitate, mulți alții au optat să nu ia în considerare o închiriere de teren pentru un proiect solar. Deși poate părea intimidant să-ți folosești terenul pentru o nouă utilizare și să semnezi un contract de închiriere pe termen lung, o închiriere pentru un parc fotovoltaic este adesea o opțiune mai sigură și mai profitabilă pentru mulți proprietari de terenuri din România.

Te gândești să-ți închiriezi terenul pentru un dezvoltator de parcuri fotovoltaice? Proprietarii de terenuri care își închiriază terenul unui dezvoltator de parcuri fotovoltaice se pot aștepta la următoarele beneficii:

  1. Transformați proprietatea într-o bancă „land banking” pentru următoarea generație

Închirierile terenurilor către dezvoltatorii de parcuri fotovoltaice ce oferă plăți garantate pe durata de viață a proiectului, în timp ce terenul continuă să se aprecieze. Aceasta este o modalitate excelentă de a genera venituri suplimentare pe o bucată de pământ, păstrând în același timp proprietatea în familie pentru următoarea generație – cunoscută și sub numele de land banking.

  1. Creați un flux de venit previzibil și de încredere timp de zeci de ani

Orice companie de energie regenerabila cinstită ar trebui să vă spună că, dacă un dezvoltator rezidențial este interesat să cumpere sau să închirieze terenul dvs., o închiriere pentru un dezvoltator de parcuri fotovoltaice nu poate concura din perspectiva valorii cu dezvoltatorul rezidențial . Cu toate acestea, pentru proprietarii de terenuri agricole care și-au folosit în trecut terenul pentru agricultură, o închiriere de teren către un dezvoltator de parcuri fotovoltaice oferă un flux de venituri mai profitabil și mai fiabil. De fapt, din cauza cerințelor de teren pentru parcurile fotovoltaice, dezvoltatorii de parcuri fotovoltaice caută adesea terenuri care au fost folosite în trecut pentru producția agricolă, deoarece amplasamentele sunt de obicei plate și curățate de orice obstacole majore care ar putea crea întârzieri în timpul construcției.

Proprietarii de terenuri se pot aștepta ca plata chiriei de la dezvoltatorul de parcuri fotovoltaice să depășească veniturile din activitățile agricole sau terenurile latente. În plus, proprietarii de terenuri nu trebuie să-și facă griji cu privire la renegocierea unui contract de închiriere de teren sau să găsească un nou fermier la fiecare câțiva ani care sa ii exploateze terenul.

  1. Generați venituri din terenuri neutilizate

Unul dintre cei mai evidenți candidați pentru dezvoltatorii de parcuri fotovoltaice sunt terenurile neutilizate, fără posibilitatea de a fi folosite in agricultura, de o categorie mai slaba. Terenul nu produce nimic atunci când este cultivat, o închiriere către un dezvoltator de parcuri fotovoltaice poate crește drastic valoarea unei porțiuni de pământ altfel încadrat.

Tags :
Distribuie :

Lasă un răspuns